WCRF International logo

Bereken uw Body Mass Index (BMI)

Om te bepalen of u een gezond gewicht heeft, kunt u de Body Mass Index gebruiken. Deze methode geeft een indicatie van uw gewicht in verhouding tot uw lengte.

Bescherming tegen kanker
Een gezond gewicht is zeer belangrijk om u tegen kanker te beschermen. We moeten streven naar een zo slank mogelijk postuur, maar ondergewicht vermijden. Er zijn verschillende redenen waarom overgewicht het risico op kanker verhoogt.

Een van die redenenen is het verband tussen overtollig lichaamsvet en de hormoonbalans in het lichaam. Onderzoek toont aan dat vetcellen hormonen zoals oestrogeen produceren. Dit hormoon kan het risico op verschillende soorten kanker verhogen, zoals borstkanker.

Onderzoek heeft ook aangetoond dat vet opgeslagen rond het middel, het lichaam aanzet meer hormonen te produceren wat weer tot een hoger risico op kanker leidt. Meet daarom ook uw buikomvang en ontdek of u in de gezonde range zit.

Hoe bereken ik mijn BMI?

  1. Wat is uw lengte?
  2. Wat is uw gewicht?

Uw BMI verschijnt hier.

Met onze gezonde recepten houdt u uw gewicht op peil!

Wat is een gezonde BMI?

Minder dan 18,5 ondergewicht
Tussen 18,5-24,9 gezond gewicht
Tussen 25 – 29,9 overgewicht
Boven de 30 obesitas of ernstig overgewicht

De BMI is bedoeld voor volwassenen en is niet geschikt voor kinderen, atleten, body builders en ouderen boven de 70.

Naast een gezond gewicht is voldoende lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon van groot belang om u tegen kanker te beschermen.

Download de brochure
Op gewicht

Meer brochures

Lees alle Aanbevelingen voor kankerpreventie

Social bookmarking

Bookmark or email to a friend

Print